BraBostad_logo_RGB

Vi stöder byggandet av Barnens Hus i Malawi!

Vi känner stor stolthet i att  att  stöda ekonomiskt byggandet av ett multifunktionellt barncenter i Senga Bay Malawi - Ett av världens fattigast länder där genomsnittsåldern är extremt låga 15 år.

Det innebär att väldigt många barn saknar föräldrar. Axfast tillsammans med MTA Bygg & Anläggning i Halmstad AB, Ideella organisationen 5Cs Malawi , 5Cs Sverige & Arkitekter utan Gränser ansvarar för projektets utformning och genomförande.

Organisationernas mål är bl.a. att skapa bättre möjligheter för barn till att slutföra sin skolgång och att de barn som lever med HIV/AIDS blir accepterade i samhället.

Barncentret, som är organisationens samlingspunkt, syftar till att fungera som ett stöd till både föräldralösa barn och barn vars föräldrar eller vårdnadshavare ej har möjlighet att tillgodose ett eller flera av barnets grundläggande behov. Detta innebär att Barncentret stöder barnen genom att t.ex. betala skolkostnader, servera måltider på Centret samt hjälpa till med kostnader och transport vid sjukdom.

Det nya barncentret skall innehålla sovsalar för pojkar och flickor, samlingslokal för studier, kök- och hygienutrymmen samt ett bibliotek som även byns allmänhet kan dra nytta av.

En av delägarna i Bra Bostad AB har via sin verksamhet i SÄKRA gått in som Guldsponsor och samtidigt passar även Bra Bostad på att stöda projektet.